Bird Families

Family Krassovye (lat

Pin
Send
Share
Send
Send


  • Ortalis vetula [vetula or intermedia]: SE Mexico (s Veracruz) to nw Costa Rica
  • Ortalis vetula mccalli: Extreme s Texas to ne Mexico (n Veracruz)
  • Ortalis vetula pallidiventris: SE Mexico (n Yucatán Peninsula)
  • Ortalis vetula deschauenseei: Utila I. (off n Honduras)

Sources recognizing this taxon

American Ornithologists' Union 4th edition (1931):
Ortalis vetula vetula
American Ornithologists' Union 4th edition (incl. 19th suppl.):
Ortalis vetula vetula
American Ornithologists' Union 6th edition (incl. 35th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 6th edition (incl. 36th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 6th edition (incl. 37th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 6th edition (incl. 38th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 6th edition (incl. 39th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 6th edition (incl. 40th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 6th edition (incl. 41st suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (1998):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 42nd suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 43rd suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 44th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 45th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 46th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 47th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 48th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 49th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 50th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 51st suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 52nd suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 53rd suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 54th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 55th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 56th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 57th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 58th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 59th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 60th suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
American Ornithologists' Union 7th edition (incl. 61st suppl.):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Avibase taxonomic concepts (current):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Avibase taxonomic concepts v. 01 (August 2013):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Avibase taxonomic concepts v. 02 (May 2014):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Avibase taxonomic concepts v. 03 (March 2015):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Avibase taxonomic concepts v. 04 (Aug 2016):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Avibase taxonomic concepts v. 05 (Jan 2017):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Avibase taxonomic concepts v. 06 (Feb 2018):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Avibase taxonomic concepts v. 07 (Feb 2020):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 00:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 01:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 02:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 03:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 04:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 05 (Jun 2012):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 05.1 (Oct 2012):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 06 (Nov 2013):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 06.1 (Feb 2014):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 07 (Jul 2014):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 08 (Oct 2015):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 09 (Dec 2016):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Birdlife checklist version 09.1 (Jun 2017):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
HBW and BirdLife Taxonomic Checklist v2 (Dec 2017):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
HBW and BirdLife Taxonomic Checklist v3 (Nov 2018):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
HBW and BirdLife Taxonomic Checklist v4 (Dec 2019):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
HBW and BirdLife Taxonomic Checklist v5 (Dec 2020):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Commission internationale pour les noms français des oiseaux (1993, revision 2009):
Ortalide chacamel (Ortalis vetula) [version 1]
Commission internationale pour les noms français des oiseaux (1993):
Ortalide chacamel (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 1st edition:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 3rd edition:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 4th edition:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 5th edition (as published):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 5th edition (incl. 2000 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 5th edition (incl. 2001 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 5th edition (incl. 2002 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 5th edition (incl. 2003 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 5th edition (incl. 2004 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 5th edition (incl. 2005 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 6th edition:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 6th edition (incl. 2007 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 6th edition (incl. 2008 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 6th edition (incl. 2009 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 6th edition (version 6.5 incl. 2010 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 6th edition (version 6.6 incl. 2011 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 6th edition (version 6.7 incl. 2012 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 6th edition (version 6.8 incl. 2013 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements 6th edition (version 6.9 incl. 2014 revisions):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements, version 2015:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements, version 2016:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements, version 2017:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements, version 2018:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Clements, version 2019:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 1.50:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 1.52:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 1.53:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 1.54:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 1.55:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 2015:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 2016:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 2017:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 2018:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
eBird version 2019:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 2nd edition:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 2nd edition (incl.? Suppl):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 3rd edition (as published):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 3rd edition (incl.corrigenda 1.2):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 3rd edition (incl.corrigenda 2.1):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 3rd edition (incl.corrigenda 3.1):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 3rd edition (incl.corrigenda 4):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 3rd edition (incl.corrigenda 5):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 3rd edition (incl.corrigenda 6):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 3rd edition (incl.corrigenda 7):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 3rd edition (incl.corrigenda 8):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 4th edition (vol. 1-2):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Howard and Moore 4th edition (incl.corrigenda vol. 1-2):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Handbook of the Birds of the World (vol 1-16):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Handbook of the Birds of the World Alive (01/31/2015):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Handbook of the Birds of the World Alive (03/07/2017):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Handbook of the Birds of the World and Birdlife (Dec 2017):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Handbook of the Birds of the World and Birdlife (Dec 2018):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 1.0:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 1.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 1.5:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 1.6:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 1.7:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.0:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.2:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.3:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.4:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.5:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.6:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.7:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.8:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.9:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.10:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 2.11:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 3.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 3.2:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 3.3:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 3.4:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 3.5:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 4.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 4.2:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 4.3:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 4.4:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 5.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 5.2:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 5.3:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 5.4:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 6.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 6.2:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 6.3:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 6.4:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 7.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 7.2:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 7.3:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 8.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 8.2:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 9.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 9.2:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 10.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 10.2:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
IOC World Bird Names, version 11.1:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Morony, Bock and Farrand:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Sibley and Monroe (1993):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Sibley and Monroe (1993, including corrections up to 1998):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Sibley and Monroe 2nd edition (1996):
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Working Group Avian Checklists, version 0.01:
Plain Chachalaca (Ortalis vetula) [version 1]
Zoonomen - Zoological Nomenclature Resource:
Ortalis vetula [version 1]
Zoonomen - Zoological Nomenclature Resource:
Ortalis vetula [version 1]

Taxonomic status:

View status: full species (sometimes nominal subspecies)

This taxon is a subspecies of Ortalis [vetula or leucogastra] (sensu lato) by some authors

Description

Trumpeters are comparable in size to domestic chickens, their length is 43-53 cm, and their weight is about a kilogram. The head is relatively small, the neck is long. The beak is short, sharp, strong, with a ridge bent down. The back is noticeably hunched over, the tail is short. The birds look somewhat fat and awkward, but in fact the body is quite slender and covered with slightly rounded wings. The legs are long, adapted for fast running. Like cranes and shepherds, trumpeters have a high hind toe on their feet.

The plumage of all three species is mostly dark, especially noticeable differences between them are observed on the inner side of the wings: in the gray-backed trumpeter (Psophia crepitans

) they are gray, the green-winged trumpeter (
Psophia viridis
) are bright green, and the white-winged trumpeter (
Psophia leucoptera
) contrasting white. The hatched chicks are covered with camouflage brown-black striped down, which helps them to hide from predators among the forest litter. Chicks develop adult plumage after about six weeks.

Lifestyle

In search of food, trumpeters gather in groups of 3-12 birds. They roam the earth and turn the leaves in search of insects and fallen plant fruits. During the dry season, such an area can be quite large, and sometimes two rival groups can meet on it. Noticing the uninvited guests, the whole group, without noise, quickly runs towards them. When approaching, they emit a loud characteristic territorial cry, and, jumping, throw themselves at them, while flapping their wings and screaming widely. The fight continues until the intruders leave the territory.

They have a highly developed hierarchy of subordination - demonstrating its dependence, the bird crouches and spreads its wings in front of the dominant, in response he can slightly twist his wings. Trumpeters love to feed other members of their group, the dominant bird may demand food for itself with a special call. Sometimes trumpeters can arrange an imaginary fight between themselves, flapping their wings in front of each other and imitating lunges. If there is only one trumpeter, a stone or foliage can act as an imaginary rival.

Trumpeters spend the night on the branches of trees, 9 m above the ground. The protection of the territory does not stop even at night, at regular intervals a territorial cry is heard.

These birds feed mainly on fruits, preferring juicy fruits without a thick peel. Most of the fruits eaten either grow on low-tier plants or are dropped from above by monkeys and other animals. In addition to plant food, they also eat beetles, ants, termites and other insects, their eggs and larvae.

Family Craxes (lat.Cracidae)

Cracs, tree chickens (lat.Cracidae) - a family of chickens, consisting of 56 species living in the forests of South America and southern North America. Craxes are distinguished by the absence of spurs or only by a tubercle on the metatarsus, the front and back toes are attached at the same height, live in pairs, and not in polygamy, differ, finally, in that they do not rake the ground, they approach the pigeons somewhat.

These are large or medium-sized birds with strong, large feathers, mostly dark in color, short, strongly rounded wings and a more or less long beak convex from above. They predominantly live in trees, where they nest, the number of eggs is small (mostly 2-4), they feed on fruits and seeds, and partly on insects, etc. The meat is very tasty, therefore they are often hunted for kraks, easily tamed, but rarely breed in captivity.

Classification

Reproduction

Of particular interest to scientists is a rare form of the reproductive communication system of trumpeters - cooperative polyandry, in which the dominant female cohabits with several dominant males, while the whole group looks after the offspring.

Courtship begins before the onset of the rainy season. Two months before laying eggs, a pair of trumpeters begins to look for a place for a future nest. Nests are usually built either in a fork in a tree or in a wide hollow high above the ground. Twigs found nearby are added to the bottom of the nest. During this time, the dominant male performs ritual feeding of the dominant female. With the beginning of the breeding season, the male begins to compete with other males in the group for the right to own the female. Having chosen a male, the female shows him her hindquarters, asking him to mate.

On average, the female lays three off-white eggs. Mainly dominant male and female incubate, other males from time to time help them in this. The incubation period lasts 27 days. The chicks that appear at first are completely dependent on their parents, and in this they differ significantly from cranes and shepherdesses, whose offspring are always brood type.

A tropical bird with dog-like behavior: a rare gray-backed trumpeter chick hatched at the zoo

A chick of a rare gray-backed trumpeter hatched in the Moscow Zoo. This species is listed in the International Red Book as close to vulnerable. The offspring acquired a pair of gray-backed trumpeters, which were brought from South America last November. Before that, it was possible to see representatives of a rare species of birds in the capital's zoo more than 50 years ago.

“The one-year-old male and female have long adapted to the new conditions, getting used to their enclosure and the staff caring for them. In order not to disturb the birds, bird watchers moved around their aviary on their haunches, each movement made very slowly. Any unfamiliar sound could make the trumpeters panic and rush around the enclosure, flapping their wings. It took more than one month, as well as the patience of our specialists, for the birds to settle into a new home and stop feeling anxious. Gradually, they got used to each other, forming a couple. The arrival of the long-awaited chick was a joyful and important event for us. We hope that this bird family will regularly produce offspring, ”said Svetlana Akulova, General Director of the Moscow Zoo.

Male and female gray-backed trumpeters do not always accept each other. Sometimes it is difficult for bird watchers to form a suitable pair, as trumpeters are susceptible to external stimuli and stress.

In summer, during the mating season, visitors to the capital's zoo could watch dancing trumpets... The male and the female followed each other everywhere and often "talked" - exchanged characteristic quiet sounds, reminiscent of a drum roll.

According to Svetlana Akulova, the gray-backed trumpeters brought to the Moscow Zoo are very young, they have never had offspring. They still lack parenting experience. While incubating the egg, the birds behaved restlessly. To prevent the birds from breaking it inadvertently, the ornithologists took the egg and placed it in a special incubator. Experts continuously watched him until the chick hatched. His birth weight did not exceed 75 grams.

“From the very first days of his life, the baby was playful, inquisitive and fearless. He quickly got used to the staff of the zoo, began to recognize them when he met and follow them, quickly fingering with his long legs. If the workers squatted down, the tiny chick immediately climbed onto their knees, and from there - onto their shoulder. It is there that the baby loves to doze most of all ”, - said the general director of the zoo.

The chick of the gray-backed trumpeter is already one month old. Its weight has increased to 411 grams and continues to grow every day. The bird's diet includes a mixture of vegetables and herbs, crickets, eggs, fruits and cereals, as well as the necessary mineral supplements. Visitors to the Moscow Zoo can admire the growing trumpet player in the right wing of the pavilion "House of Birds", his aviary is adjacent to cassowaries and toucans. The baby will be taken under the care of the parents later, when he gets stronger and finally gets used to it.

Gray-backed trumpeters can be found in nature in Guyana and neighboring countries. They live in large flocks of five to six to 30 individuals and nest on the ground. Nests are small depressions that females dig before laying eggs. But the birds spend the night high in the trees.

In groups of trumpeters there is rigid hierarchy... The dominant bird requires submission from congeners, who express their obedience by squatting and spreading their wings. Group members, as a rule, feed the leader, going for food at his first cry. During the mating season, the main female can take the courtship of several males at once. Representatives of this species take care of chicks all together, so the baby is always surrounded by the attention of older relatives. The natural bird population is declining every year due to deforestation and illegal hunting.

Tamed gray-backed trumpeters are usually very attached to humans. Because of their character and habits, even compared to dogs: They can carry out commands and defend the territory from outsiders, be they other birds, animals or people. Residents of South America often keep these birds as pets.

The trumpeters weigh on average two kilograms, and the body length is 55 centimeters. The main part of the plumage is black with a purple tint, the feathers on the lower back and wings are gray-white and reddish, and on the neck there are several rows of short purple and blue feathers that serve as a kind of decoration. These birds have long thin legs and short toes with sharp claws. When danger approaches, trumpeters, instead of everyday drumming, emit shrill short cries that can be heard for several kilometers.

In the warm season, more than 150 cubs were born in the zoo. Among them are East Siberian lynxes, Dagestan tours, horned goats, red and pink flamingos, as well as representatives of other rare species. The replenishment this year also happened in the birds living in the new territory next to the "Birds and Butterflies" pavilion. For example, a pair of Dalmatian pelicans hatched two chicks, while a pink pelican hatched one.

The Moscow Zoo regularly replenishes its collection, which already numbers over a thousand species of animals. In 2020, aardvark and three pairs of gentoo penguins first appeared here. In 2018, two Amur tigers, a Far Eastern forest cat, a secretary bird, crested gokko and a trumpeter bird settled in the zoo. In 2020, there will be a Poitou donkey, a xenosaurus, white-headed Sakas and Binturongs, as well as a male of the rare maned wolf and three female Balinese starlings. The Metropolitan Zoo is a permanent participant in international programs for the conservation of rare species of animals.

Ⓘ Brown-winged Chachalaka

The brown-winged chachalaka is 60 cm long, has relatively long legs, as well as a long neck and tail. The wings are rounded. The plumage of the top is olive brown, the bottom is yellow-brown. The dark green tail has a white top. The male has a fledgling gray patch of skin on the throat that is pink in color.

Pin
Send
Share
Send
Send